Semmelweis Garancia védjegy a transzparens adományozásért

2013.12.18.
Az Egészségügyért Felelős Államtitkárság mélységesen elítéli, ha alapítványok, különösen amennyiben beteg gyermekek gyógyításáért adományokat gyűjtő alapítványok visszaélnek mindazok bizalmával, akik támogatták őket. Ha beigazolódik, hogy igazak az ezzel kapcsolatos sajtóhírek, akkor morális csőd és kritikán aluli erkölcsi vétség az, amit ezek az alapítványok tettek.

A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal nemrég több jótékonyságú célú, rákos gyermekek gyógyításáért pénzt gyűjtő alapítványnál is tapasztalt visszaélést. Az Egészségügyért Felelős Államtitkárság fontosnak tartja, hogy a társadalom tisztán lássa, mire fordítják az életmentésre, a gyógyításra felajánlott összegeket.
 
A transzparens adományozás és a szolidaritási hiénák kiszűrése érdekében az Egészségügyért Felelős Államtitkárság kidolgozza a Semmelweis Garancia védjegyet a Nemzeti Betegfórummal és az Országos Betegjogi, Ellátottjogi Gyermekjogi és Dokumentációs Központtal közösen. A Semmelweis Garancia védjegy kidolgozására vonatkozó munka januárban kezdődik.
 
Forrás: Egészségügyért Felelős Államtitkárság